İnsanlar bu tünelin içinden çıkmak istiyor

Gözde ÖZTÜRK
By -
0


MAHSUN Kırmızıgül, yazıp yönettiği ‘New York’ta Beş Minare' filminin memleketi Diyarbakır'daki galasına katıldı.


Kırmızıgül büyük ilgi görürken filmi izlemeden sinema salonundan ayrıldı. Bölgede 30 yıldan bu yana devam eden çatışmalı ortama değinen Kırmızıgül, “İnsanların çoğu artık 30 yıldır devam eden bu işin gerçekten artık sonuçlanmasını istiyor. İnsanların yüzünde bir acı, keder, hüzün var ve bu tunelin içinden çıkmak istiyorlar” dedi.

Kırmızıgül, senaryosunu yazıp- yönettiği ‘New York'ta Beş Minare' filminin galasına katılmak üzere dün memleketi Diyarbakır'a geldi. Avşar Sinemaları'nda gösterime giren filmi izlemek üzere gelen Kırmızıgül'ü çevik kuvvet polisleri korurken sinemanın olduğu alışveriş merkezinde izdiham oldu. Film öncesi okul arkadaşı olan Sur Belediye Başkanı BDP'li Abdullah Demirbaş ile bir araya gelen Kırmızıgül, eski günleri anarak sohbet etti. Kırmızıgül, gün boyu doğup büyüdüğü Diyarbakır'da gezdiğini ve top oynadığı sokaklarda hemşehrileri ile görüştüğünü belirterek, “Diyarbakır'ı çok değişmiş gördüm. Göç sonrası şehir yoğunluk kazanmış çok sevindirici gelişmeler var. Doğduğum, büyüdüğüm eve gittim, Sur çevresi boşaltılmış çok hoşuma gitti” dedi.

Mahsun Kırmızıgül, ‘Beyaz Melek' filmini Diyarbakır'da çektiğini hatırlatarak, “Orada çalışan bütün arkadaşlarımız Diyarbakır'ın misafirperverliğini hala anlatır.
Burada görüştüğüm insanların çoğu artık 30 yıldır devam eden bu işin gerçekten sonuçlanmasını istiyor. İnsanların yüzünde acı, keder, hüzün var ve bu tünelin içinden çıkmak istiyorlar. İnsanlar bıkmış, umarım biter artık. Bu ülke doğusu ile batısı ile İnsanların artık birşeylerin bitmesini istiyor artık” diye konuştu.
Sur Belediye Başkanı BDP'li Abdullah Demirbaş, kentin tanıtımına katkıda bulunmak için Mahsun Kırmızıgül'den bir film çekmesini rica etti. Kırmızıgül bu teklif üzerine, “Evet, niye olmasın” karşılığını verdi. Daha sonra konuşmasına devam eden Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, “Bu ülkenin ekmek ve su kadar barışa ihtiyacı var. Bu topraklarda barış yetiştikçe, bu ülkede herkese yetecek kadar ekmek de, su da olacaktır” dedi.

Mahsun Kırmızıgül yoğun kalabalıktan dolayı filmini izlemeden alışveriş merkezinden apar topar çıkmak zorunda kaldı.



Film Fragmanı

New Yorkta Bes Minare Film Fragmanı Kasım 2010 - GaKKoSeLz
Yükleyen GaKKoSeLz. - Film ve TV kanalındaki diÄ�er videolara göz atın



Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)