Bucaspor'a Fenerbahçe izni

Hüseyin TÜRKER
By -
0
Bucaspor, kulübün kurulduğu 1928 yılında renklerini sarı lacivert olarak belirleyebilmek için Fenerbahçe'den izin almış.


Bucaspor Basın Sözcüsü Timur Yaykıran, yaptığı açıklamada, kulübün renklerinin sarı-lacivert olarak seçilmesinin, o dönemde Bucaspor'u kuran Buca'nın ileri gelenlerinin birçoğunun Fenerbahçeli olmasından kaynaklandığını anlattı.

Gazeteci Tayfur Göçmenoğlu tarafından hazırlanan ve Bucaspor'un tarihini anlatan ''Fırtına Bucaspor'' adlı kitapta, kuruluş dönemine ilişkin ilginç anıların bulunduğunu dile getiren Yaykıran, şu bilgileri verdi:

''O dönemde, Buca'nın gençleri, ileri gelenleri Bucaspor'u kurmak için bir araya geliyor. Birçoğu Fenerbahçe'yi tuttuğu için renklerin sarı lacivert olmasına karar veriliyor. Ancak içlerinden biri 'Fenerbahçe'den izin almadan bunu yapamayız' diyor. Buca Belediye Reisi Muzaffer Ersezgin'e giderek yardım istiyorlar. Ersezgin, o dönemde 21 yıllık kulüp olan Fenerbahçe'ye, kurulacak Bucaspor'un renklerinin sarı lacivert olmasının mahsuru bulunup bulunmadığını soran bir mektup hazırlıyor.''

Yaykıran, 1928 şartlarında Fenerbahçe'nin adresi tespit edilemediği için zarfın üzerine ''Fenerbahçe Kulübü'nün muhterem idarecilerine, bilaadres, İstanbul'' yazılarak mektubun postalandığını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Adres belirtilemeden İstanbul'a gönderilen mektup yerine ulaşıyor ve henüz kulübün binası, dolayısıyla adresi olmadığından cevap yazısı yine Buca Belediyesine gönderiliyor. Fenerbahçe'nin Başkanı Muvaffak Menemencioğlu'nun gönderdiği mektupta, Bucalı gençlerin kuracağı takımın renklerinin sarı lacivert olmasından memnuniyet duyulacağı belirtiliyor ve başarı dileğinde bulunuyor. Buna çok sevinen gençler derme çatma sarı lacivert formaları yaptırarak, maçlara çıkmaya başlıyor.''

Böylesine ince düşünen ve centilmen yapıya sahip sporcular tarafından kurulan Bucaspor'un o günlerden bugünlere ulaştığını ve 82 yıl sonra Fenerbahçe'yi kendi sahasında yenmeyi başardığını dile getiren Yaykıran, ''O dönemde Fenerbahçe'nin büyüklerinin gösterdiği sportmence tutum, ayrıca yine Kadıköy'de kazandığımız maçta sarı lacivertli taraftarların centilmence takımımızı alkışlamaları da bizim için çok değerli'' dedi.

''İzmir'in sarı lacivertli kulübü'' olarak bilinen Bucaspor'un renklerine 2001 yılında yapılan kongre de kırmızı da eklenmiş, ancak 2007 yılında kırmızı renk kaldırılarak, yeniden yalnızca sarı laciverte dönülmüştü.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)