Kıvanç Tatlıtuğ Her Zaman Kazandırıyor!

Hüseyin TÜRKER
By -
0
Gecce'nin haberine göre, Türk dizileriOrtadoğu'da Türk markalarına olan ilgiyi artırdı. Amman Ticaret Odası Başkanı Riad Saifi, Ürdün'de özellikle gençlerin, başta Gümüş olmak üzere büyük ilgiyle izlediği Türk dizilerinin, Türk markalı ürünlerin satışını artırdığını söyledi. Ürdün'de 20 civarında Türk firmasının faaliyet gösterdiğini anlatan Saifi, "Özellikle gençler Türk dizilerine büyük ilgi gösteriyor. Dizilerdeki tekstil ve mücevher markalarını Ürdün'de görmek istiyoruz" diye konuştu. 

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Orta Doğu'dan işadamlarını İstanbul'da Türk işadamları ile buluşturdu. Toplantıda konuşan ve Ürdün'de de Alışveriş Merkezi zinciri olan CTown Department Stores'un sahibi Dr. Jamal Abd-Elfattah Hammad bazı Türk markalarının bayiliğini aldığını söyledi. Hammad “Gümüş dizisinde oynayan Kıvanç Tatlıtuğ bayiliğini yaptığım markalı ürünleri giyiyor diye satışlarda çok ciddi bir artış oldu. 1990 yılından bu yana bu markayı satıyorum. Ama dizi gösterime girince gençler mağazaya akın etti?” dedi. 

Suriyeli gıda şirketi M. Subhi Hallak Sonsí Trading Co. sahibi Mohammad Hallak da Suriye'de enerji fiyatları ve işgücü ücretlerinin Türkiye'ye kıyasla çok daha uygunolduğunu belirtti. Yatırım ve işbirliği yapmak isteyen Türk şirketlerine çağrıda bulunan Hallak şöyle konuştu: Türkiye'yi kendimize çok yakın hissediyoruz. Artık bu yakınlığı çok daha somut işbirliklerine dönüştürmenin zamanı gelmiştir. Türk şirketleri ile ortaklık kurabilmek için önce Türkçe öğrenmek istiyorum. Bu yıl 3. kez düzenlenen Türkiye-Ortadoğu Ticaret Köprüsü hakkında bilgi veren TUSKON Başkanı Rızanur Meral, organizasyona 42 ülkeden ağırlıkla Ürdün'den olmak üzere Suriye ve Lübnan'dan işadamlarının katıldığını bildirdi. 
Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)