Cem'le çalışmak çok keyifli

Hüseyin TÜRKER
By -
0
Cem Yılmaz’ın Levent'teki dairesini döşeyen iç mimar Deniz Duru, ünlü komedyen için "İsteklerinin hiçbiri absürd gelmedi".
O yaşamı kolaylaştırmayı seven ve ne istediğini bilen biri” diyor. Milliyet Cadde'nin haberine göre, dahi beyinlerin fikirlerini mayaladığı, kafayı doldurup boşalttıkları yaşam kaynaklarını kim merak etmez ki? Biz de bu amaçla Cem Yılmaz’ın Levent'teki dairesinde bulduk kendimizi. 
Bizi evin iç mimarı Deniz Duru karşıladı. Yılmaz’ın zevkleri ve yaşam stili doğrultusunda dekore edilen loft’unda gezinerek sohbete başladık.
Deniz Duru, Mimar Sinan Üniversitesi iç mimarlık bölümünden. Cem Yılmaz’ın Levent’teki tripleks villasının dekorasyonunun hâlâ sürdüğünü anlatarak söze giriyor. “Cem burayı bir yıl önce aldı. Aslında villa tadilattayken  geçici süreliğine loft’a taşınma kararı vermişti. İçinde yaşadıkça zamanla evi sevmeye başladığını fark etti.”
Duru, Cem Yılmaz’la çalışmanın   çok keyifli olduğunu söylüyor. Nedense şaşırmıyoruz! “Cem’in isteklerinin hiçbiri bana absürd gelmedi. Hayata bakışımız yakın. Diğer evini yaparken zevklerini, önceliklerini öğrendiğim için zorlanmadım. Cem Yılmaz, özel hayatında yaşamı kolaylaştırmayı seven, ne istediğini iyi bilen biri” diyen Duru her mimarın çalışmak iste yeceği türde bir müşteri profili çiziyor.
Üç cepheden panoramik manzaralı  130 metrekarelik, brüt beton yüksek tavanlı dairede, banyosu olan bir yatak odası, misafir tuvaleti, camları açılabilen kapalı teras bölümü, dikdörtgen bir salon ve açık mutfak yer alıyor. Evin dört köşesinde rahat  oturma grupları dikkat çekiyor.
En çok vakit geçirilen kısım arkadaşları geldiğinde oturulan televizyon ünitesinin olduğu bölüm. Evin en sakin ve manzara itibarıyla en ferah görünen köşesineyse uzun bir kanepe yerleştirilmiş. Resim toplama merakı bilinen Yılmaz, Burhan Doğançay, Ergin İnan ve Bedri Rahmi Eyüboğlu gibi ressamların tablolarıyla ısıtmış beton duvarları. Sehpaların üzerinde duran Salvador Dali’nin ilginç heykelleri de gözümüzden kaçmıyor.
Evde ünlü tasarımcılara ait iskemlelere ve lambalara, tasarımı Duru’ya ait sehpalar, masalar, kanepeler eşlik ediyor. Yılmaz’ın özel isteği üzerine tasarlanan parçalardan tavla masası, bar ve tekerlekli servis masası da evin en dikkat çeken eşyalarından. Cem Yılmaz, evde yemek yapan biri değil. Ama sofra aksesuarları da olsa zevkli parçaları seçmesini iyi biliyor doğrusu. Bardaki Saint Louis kristal içki seti, mutfaktaki Zwilling J.A Henckels bıçaklar, yemek masasının üzerindeki Wedgwood’un beyaz porselen tabakları kesinlikle rasgele alınmış parçalar değil. Salonun girişinde onun müzik tutkusunu anlatan klavyesi duruyor. Duru “Burada onun sadeleşmiş hayatını görüyorsunuz aslında” diyor. 

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)