Avrupa Şampiyonalarında Görev Alacak Hakemler

Gözde ÖZTÜRK
By -
0

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA), 2013 Erkekler Avrupa Şampiyonası (EuroBasket 2013), 2013 Kadınlar Avrupa Şampiyonası (EuroBasket Women 2013) ve 2015 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde görev alacak hakemleri açıkladı. Şampiyonalarda Türkiye’yi FIBA kokartlı hakemlerden Özlem Yalman, Rüştü Nuran ve Emin Moğulkoç temsil edecek.

Slovenya’da düzenlenecek 2013 Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Emin Moğulkoç ve Rüştü Nuran, Fransa’da gerçekleştirilecek 2013 Kadınlar Avrupa Şampiyonası ve İsrail’in ev sahipliği yapacağı 2015 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda ise Özlem Yalman, FIBA tarafından görevlendirildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan verilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde FIBA Kadınlar 19 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda görev alacağı açıklanan Özlem Yalman’a FIBA’dan yine önemli görevler verildi. Yalman, 15-20 Haziran 2013 tarihlerinde Fransa’da düzenlenecek olan ve Türkiye A Milli Kadın Takımı’nın da mücadele edeceği ”EuroBasket Women 2013”te düdük çalacak.

Şampiyonada yer alan diğer ülkeler şunlar:
Belarus, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Büyük Britanya, İtalya, Letonya, Litvanya, Karadağ, Rusya, Sırbistan, Slovakya, İspanya, İsveç, Ukrayna.

Özlem Yalman ayrıca, 7-9 Haziran 2013 tarihleri arasında İsrail’de düzenlenecek 2015 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda da görev alacak. Eleme grubunda Makedonya, İsrail, Portekiz ve Almanya takımları mücadele edecek.

Bu arada, 4-22 Eylül 2013 tarihleri arasında Slovenya’da düzenlenecek ve Türkiye A Milli Takımı’nın da mücadele edeceği ”Euro Basket 2013”te görev alacak hakemler de açıklandı. FIBA’dan yapılan açıklamada şampiyonada FIBA kokartlı Türk hakemler Rüştü Nuran ve Emin Moğulkoç görev alacak.

Türkiye’nin de mücadele edeceği şampiyonada yer alan diğer ülkeler şöyle:

Belçika, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Büyük Britanya, Yunanistan, İsrail, İtalya, Letonya, Litvanya, Makedonya, Karadağ, Polonya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, İspanya, İsveç ve Ukrayna.

Öte yandan, Rüştü Nuran, FIBA Erkekler 19 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda da düdük çalacak.

Hakemlerimizle gurur duyuyoruz
Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Metin Şahin, FIBA tarafından Erkekler ve Kadınlar Avrupa Şampiyonalarında görev verilen Türk hakemleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.   

Metin Şahin, federasyonun internet sitesine yaptığı açıklamada, son dönemlerde Türk hakemlerinin Avrupa ve dünyada FIBA tarafından önemli görevlere layık görüldüğünü belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Bu gerçekten çok gurur verici bir tablo. FIBA lisansına sahip hakemlerimizin her hafta kıymetli bir yeni göreve çağrılmaları tarifi imkansız bir mutluluk. Emin, Rüştü ve Özlem’in böyle değerli organizasyonlara davet alması bizim Türk hakemlerimizin Avrupa’da gördüğü takdirin ve değerin en güzel yansıması. Bu tecrübeli ve kariyerleri arkadaşlarımız gibi arkadan gelen genç neslimizde de değerli arkadaşlarımız var. Onlar da ağabeylerinin açtığı bu yoldan gidecekler.”


Avrupa Şampiyonalarında Görev Alacak Hakemler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)