Fenerbahçe Beşiktaş Karşılaşması Klasik Sonuç

Gözde ÖZTÜRK
By -
0

Beko Basketbol Ligi’nde 19. haftanın son maçında deplasmanda Beşiktaş’a konuk olan Fenerbahçe Ülker, rakibini 70-78 yenerek bu ay içerisinde siyah-beyazlıları üçüncü kez mağlup etti.

Şubat ayı içerisinde üçüncü kez birbirleriyle karşılaşacak olan ezeli rakipler, ilk olarak 8 Şubat’ta Spor Toto Türkiye Kupası’nın yarı final maçında kozlarını paylaşmış ve kazanan taraf 66-75′lik skorla Fenerbahçe Ülker olmuştu. Ardından 15 Şubat’ta Turkish Airlines Euroleague Top 16 maçında evinde Beşiktaş’ı ağırlayan sarı-lacivertliler, bu mücadeleden de 78-72′lik skorla galip ayrılarak kupanın rövanşını vermemişti.

Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki karşılaşmaya ise hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, ilk yarı sonunda 29-42′lik üstünlüğü yakalasa da Beşiktaş’ın geri dönüşü sonrası final periyoduna 55-55′lik skorla girildi ve mücadele tam anlamıyla yeniden başladı. Son çeyreğe ise Ömer Onan’ın yaktığı kıvılcımla hızlı başlayan sarı-lacivertliler, maçın sonuna kadar kontrolü elinde tutarak ligdeki 17. galibiyetini elde etti.

Simone Pianigiani’n görevinden ayrılmasının ardından Fenerbahçe Ülker’in başantrenörü olarak ilk resmi maçına çıkan Ertuğrul Erdoğan ise ezeli rakibini mağlup ederek sarı-lacivertlilerin başındaki ilk galibiyetini de almış oldu.

Mücadelenin ilk bölümünde iki takım da zorlama atışlarla sonuca gitmeye çalışınca 4. dakika 2-2′lik skorla geçildi. Bu dakikadan sonra karşılaşma Damir Markota ile Bojan Bogdanovic’in mini düellosuna dönerken, sarı-lacivertlilerde 2 faul alarak kenara gelen Oğuz Savaş’ın yerine oyuna giren İlkan Karaman’ın katkısıyla skor üstünlüğünü eline alan Fenerbahçe Ülker, ilk çeyreği 11-17′lik üstünlükle geçti.

Konuk takımda ikinci periyotta bu kez David Andersen sahne alırken, 13. dakikaya 14-25′lik skorla girildi.

Serhat Çetin ile direnç gösteren Beşiktaş, topu iyi paylaşan rakibi karşısında basit top kayıpları yapınca potasında hızlı hücumlardan gelen sayılara engel olamayarak soyunma odasına 29-42 geride girdi.

İkinci yarıya savunmada daha istekli başlayan siyah-beyazlılar, ilk devrede faul probleminden dolayı yeterli katkıyı alamadığı Gasper Vidmar’ın boyalı alanı domine etmesiyle farkı eritti.

Beşiktaş, taraftarının da desteğini arkasına alarak uzun bir aranın ardından 28. dakika 53-51 öne geçerken final periyoduna ise Mike Batiste’in serbest atış isabeti sonrası 55-55′lik eşitlikle girildi. Son çeyrekte bu kez Ömer Onan’ın dış atışlarıyla 11-3′lük bir seri yakalayarak skor üstünlüğünü eline alan sarı-lacivertliler, bu farkı karşılaşmanın sonuna kadar korumasını bilerek mücadeleden 70-78 galip ayrılan taraf oldu.

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Rüştü Nuran, Erman Erdemli, Kaan Büyükçil
Beşiktaş: Eving 6, Muratcan Güler 2, Serhat Çetin 6, Markota 15, Vidmar 12, Cevher Özer 15, Cemal Nalga 3, Tutku Açık 7, Minard, Christoper 4
Fenerbahçe Ülker: McCalebb 5, Sato 6, Bogdanovic 15, Kaya Peker 2, Oğuz Savaş 2, İlkan Karaman 6, Preldzic 5, Andersen 12, Barış Ermiş 10, Batiste 3, Ömer Onan 12
1. Periyot: 11-17
Devre: 29-42
3. Periyot: 55-55
5 Faulle Çıkan: 39.48 Serhat Çetin (Beşiktaş)


Fenerbahçe Beşiktaş Karşılaşması Klasik Sonuç

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)