İlk isim Rodika Yakşi

Gözde ÖZTÜRK
By -
0

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İcra Kurulu’nun, 12 Şubat’ta İsviçre’nin Lozan kentinde yapılan toplantısında, güreşin 2020 olimpiyat programındaki temel spor dalları arasından çıkartılması yönünde karar almasının ardından, Tayland’ın Phuket adasında olağanüstü toplanan FILA yönetimi, dünkü toplantısında bir komisyon oluşturdu. IOC ile görüşmeleri yürütecek komisyonun başına getirilen iki isimden biri ise FILA Yönetim Kurulu üyesi Rodika Yakşi oldu. Güreşin dünya yönetimindeki Türk temsilcisi Yakşi ile birlikte FILA Başkanvekili Japon Tomiaki Fukuda da komisyonun başkanlığını yürütecek.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Rodika Yakşi, Türkiye ve Japonya’nın 2020 Olimpiyatları’na evsahibi adayı olmaları nedeniyle, Fukuda ile bu göreve seçildiklerini ifade etti. Komisyonun, çalışmalarına bir an önce başlayacağını belirten Yakşi, ilk IOC İcra Kurulu toplantısının Rusya’nın St. Petersburg kentinde yapılacağını ve çalışmaların, FILA merkezi ile bu kent arasında yürütüleceğini söyledi.
Yeni görevinden duyduğu mutluluğu ve gururu da dile getiren Yakşi, “Müthiş bir yük bindirdiler sırtıma. Ancak geri çevirme pozisyonunda olamadım. Beni çok zor bir görev bekliyor, ancak gurur ve heyecan duydum. Bir kadın olarak bunun altından nasıl kalkmam gerektiği konusunda çok düzgün bir planlama yapmam gerek. Mayıs ayına kadar ailem ve işim olmayacak ama güreşi kurtarmak için değer” dedi.

“Sayın Başbakanımızdan destek isteyeceğim”

Rodika Yakşi, IOC ile yürütülecek kampanya çerçevesinde, devlet adamlarını da devreye sokacaklarını belirtti.
Dünkü toplantıda, ilk etapta Japonya, Rusya, Azerbaycan, Türkiye ve ABD’nin siyasi liderlerinden destek beklendiğinin vurgulandığını söyleyen Yakşi, “Dönüşte Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp, kendisinden bizzat IOC ile kontak kurmasını isteyeceğiz” dedi.

IOC İcra Kurulu’nun güreşle ilgili bu kararına anlam veremediğini ifade eden Yakşi, “Hem tarihsel, hem geleneksel olarak güreşin geçmişi, olimpiyatlardan daha eski. Güreş; atletizm, cimnastik ve yüzmenin yanında dört temel spor arasında değerlendiriliyor” diye konuştu.


İlk isim Rodika Yakşi

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)