Suat Kılıç: Vergi Borcu Açıklaması

Gözde ÖZTÜRK
By -
0

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’da bulunan Bakan Kılıç, Vali Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti. Burada il genelinde yapılan yatırımlarla ilgili Vali Düzgün’den bilgi alan Bakan Kılıç, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, “Futbol kulüplerinin vergi borçlarının yapılandırılması söz konusu mu” yönündeki sorusu üzerine Kılıç, kulüplerin transfer politikalarını şekillendirmenin kendi işleri olmadığını söyledi.

Her kulübün kendi transfer politikasını kendisinin belirleyeceğini ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:
“Kulüplerin borçlarının yapılandırılmasına yönelik uzun vadeli kredi temini veya vergi borçlarının faizlerinin silinerek, taksitlere bölünerek yapılandırılması gibi bir çalışmamız yok. Kulüp borçlarının ödenmesine yönelik kredi temin etmek gibi bir çalışma yapmak zaten bizim işimiz değil. Böyle bir çalışma yapmayı kimse aklının ucundan geçirmemeli, böyle bir çalışmamız olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Elbette kulüpler bu transferleri yaparken ya da borçlanma politikalarını belirlerken, mutlaka ödeme takvimleri üzerinde de çalışıyorlardır. Bu kendilerinin takdiridir, o sahaya biz girmeyiz. Kulüplerin vergi borçlarının yapılandırılması yönünde bir çalışmamız yok, bu yönde bir çalışma yapmaya niyetimiz de yok. Biz bu kadar açık ifade ediyoruz. Biz bu kadar açık ifade ettikten sonra geri kalan kendilerinin takdiri.”

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı
Bakan Kılıç, bir gazetecinin, “Dün Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta, diğer maçlara oranla herhangi bir olay yaşanmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz” yönündeki sorusuna, “Hiçbir sahada olay yaşanmasın, kazanan Türk futbolu olsun” yanıtını verdi.

Futbol var oldukça her iki kulüp arasında rekabetin devam edeceğini vurgulayan Bakan Kılıç, şöyle devam etti:
“O maç öncesi bize Ankara’da görüşlerimiz soruldu. ’Çok gergin bir ortam var’ şeklinde ifadeler kullanıldı. Biz de bu ifadeleri kullananlara şu ifadeleri söyledik, ’Çok gergin bir ortam var şeklinde yayınlar yaparak yumuşak ortamları germenin bir anlamı yok’. Futbol müsabakası, kazanan olur, kaybeden de olur. İki takım arasında ezeli bir rekabet var. Defalarca Trabzonspor kazandığı gibi defalarca da Fenerbahçe kazandı. Bu ezeli rekabet hem rakip sahada hem kendi sahasında her iki takım tarafından zannediyorum dünya durdukça veya futbol var oldukça devam edecek bir rekabettir.”

“İnadına olay beklemenin, inadına tarafları ve grupları tahrik etmenin kimseye kazandıracağı bir şey yok” diyen Kılıç, “Bu tür önemli maçlar öncesinde herkesin soğukkanlı mesajlar vermesi lazım. Yumuşak cümleler kurması lazım ki taraftar grupları da adeta eylem için bir yerden düğmeye basılmışçasına harekete geçmesin. Trabzon, konukseverliğin zirve yaptığı bir kenttir. O şehirde misafire yönelik herhangi bir olumsuz hadisenin yaşanması kolay kolay mümkün olmaz ve öyle bir şey de yaşanmadı. Kazanan Türk futbolu olur, hiçbir sahada olay yaşanmasın. Bizim sloganımızda olduğu gibi gelin spor yapalım, tek galibi dostluk olsun” ifadelerini kullandı.

2020 Olimpiyatları
Bakan Kılıç, 2020 Olimpiyatları kapsamında yarın Lozan’a giderek, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge ile bir görüşme yapacağının hatırlatılması üzerine ise, Jacques Rogge ile Türkiye’nin 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı çerçevesinde yaşanmakta olan gelişmeler üzerinde konuşma imkanı olacağını dile getirdi.

Türk milletinin, beşinci kez aday olan İstanbul’un artık olimpiyat halkasını ve meşalesini boğazın güzellikleri ile buluşturmayı hedeflediğini anlatan Bakan Kılıç, “Aynı anda dünyada iki farklı kıtada olimpiyat yapma vaadinde bulunan tek şehir İstanbul. Asya, Avrupa aynı anda olimpiyat meşalesini taşıma gururunu yaşamış olacak. Dolayısıyla bu fırsatın İstanbul’a verilmesi noktasında bizim bir çalışmamız var. Umarım uluslararası olimpiyat çevreleri de bu çabamızı takdir ederler” diye konuştu.

AA


Suat Kılıç: Vergi Borcu Açıklaması

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)