Tolunay Kafkas İdeal 11'i Bulamıyor

Gözde ÖZTÜRK
By -
0

Sezon başından bu yana kadro istikrarsızlığı yaşayan Trabzonspor’da yeni teknik direktör Tolunay Kafkas da ideal 11′ini bulamadı. Bordo – mavililerde Kafkas döneminde geride kalan 5 maçta kadrodaki 29 futbolcudan 23′ü forma giydi.

Oyuncuların formsuzluğu başta olmak üzere sakatlık ve cezalar nedeniyle hiçbir maça aynı 11′le çıkamayan Kafkas, kaptan Tolga Zengin, Volkan Şen, üçüncü kaleci Zeki Yavru, yeni transferler Alim Öztürk ve Uğur Dündar ile kontenjan nedeniyle A2 takımından kadroya alınan Ufuk Sonay’a hiç forma şansı vermedi.

KAFKAS’IN GÖZDELERİ ONUR VE CECH

Trabzonspor’da kaleci Onur ve sol kanat oyuncusu Marek Cech ise Tolunay Kafkas yönetiminde oynanan Eskişehirspor, Gaziantep, Sivasspor, Fenerbahçe ve Mersin İY maçlarının hepsinde ilk 11′de sahaya çıkarak 90 dakika oyunda kalma başarısı gösterdi. Şenol Güneş döneminde takımın en az süre alan oyuncularından biri olan Marek Cech, ikinci yarıda adeta yeniden doğdu. Tolunay Kafkas ayrıca Olcan ve Alanzinho’ya da tüm maçlarda çeşitli sürelerde görev vererek bu oyunculara güvenini gösterdi.

SAKATLIK VE CEZALAR DİKKAT ÇEKTİ

Tolunay Kafkas’ın göreve başlamasının ardından bordo – mavili takımdaki sakatlık ve cezalar da dikkat çekti. Elazığspor maçında kırmızı kart gören Celustka, Eskişehir maçında atılan Aykut’un yanısıra Sivasspor maçında kırmızı kart gören Zokora, Fenerbahçe maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Giray takımını yalnız bırakan oyuncular oldu. Ayrıca Volkan Şen ve Zeki Yavru sakatlıkları, Halil Altıntop da eşinin rahatsızlığı sonucu aldığı izin nedeniyle takımdan çeşitli sürelerde ayrı kaldı.

HENRİQUE’YE ÖZEL İLGİ

Mersin İY maçında tüm rakip yarı sahayı geçtikten sonra yaptığı klas vuruşla attığı golün ardından tüm gözler Brezilyalı oyuncu Paolo Henrique’ye çevrildi. Trabzonspor’da ikinci sezonunu yaşayan genç forvet, oynadığı 50 lig ve kupa maçında sadece 6 gol kaydederek beklentilerin altında kaldı. Ancak Tolunay Kafkas’ın Janko ve Halil’in formsuz döneminde özel ilgi gösterdiği Henrique, Mersin İY maçında attığı gol ve ortaya koyduğu performansla takımdaki en formda golcü olduğunu kanıtladı. Mersin’e attığı golle özgüveninin yerine geldiğini belirten Henrique, sürekli çalışarak forma giydiği an hazır olmayı amaçladığını söyledi.

DIŞ DÜNYAYA KAPANDI

Mersin galibiyetinin ardından ara vermeden Antalyaspor maçı hazırlıklarına başlayan Trabzonspor’da Teknik direktör Tolunay Kafkas, tüm antrenmanları taraftar ve basına kapattı. Kötü geçen sezonun kurtarılması için Türkiye Kupası’na kazanmayı amaçlayan bordo – mavililerde Kafkas’ın daha rahat bir ortamda çalışma yapmak için antrenmanları kapattırdığı belirtildi.


Tolunay Kafkas İdeal 11'i Bulamıyor

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)