Türkiye Kros Şampiyonası başladı

Gözde ÖZTÜRK
By -
0

Türkiye genelinden yaklaşık 600 sporcunun katıldığı şampiyona, yıldızlar kadın-erkek, gençler kadın-erkek, 23 yaş altı ve büyükler olmak üzere 4 kategoride yapıldı.

Şampiyonanın sabah koşularında 2000 metre yıldızlarda, Nazan Satılmış birinciliği, Semra Karaaslan ikinciliği, Gülnaz Uskun da üçüncülüğü elde etti. Yıldız erkekler 3000 metre koşusunda da Ömer Oti birinci, Onur Aras ikinci, Umut Kürkçü, üçüncü oldu.
Bu arada, etkinliğe katılan bazı sporcuların yarış sırasında fenalaştıkları gözlendi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, yarışlar sonucunda milli takımda yer alacak sporcuların seçileceğini söyledi.

Geçen yıl Darıca’da yapılan Balkan Kros Şampiyonası hakkında dünya çapında tebrikler aldıklarını ifade eden Terzi, “Darıca’daki bu parkur, Avrupa ve Dünya şampiyonalarının yapıldığı parkurlardan hiçbir farkı yok, artıları mevcut. Avrupa ve dünya atletizm yarışmalarına hazırlanıyoruz. Ayrıca yaz ayında Mersin’de yapılacak Akdeniz Oyunları var. Bu oyunlarda hedefimiz 15 madalya kazanmak. Amacımız, 2012 yılındaki altın sezonunu, 2013 yılında da sürdürmek. Sporcularımız, bu hedefler doğrultusunda hazırlanıyor” diye konuştu.

Türkiye Kros Şampiyonası, çeşitli kategorilerde yapılacak yarışların ardından bugün sona erecek.
Şampiyonada ilk 6’ya girecek sporcular, Balkan Kros Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

AA


Türkiye Kros Şampiyonası başladı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)