FIFA’da Skandal Büyüyor!

Gözde ÖZTÜRK
By -
0

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun, FIFA Yılın Teknik Direktörü oylamasında hile olduğunu iddia etmesinin ardından başlayan polemik devam ediyor.
Ünlü teknik adam, “FIFA’yı dünyanın en iyi teknik direktörü oylamalarını çarpıtmakla suçluyorum. Şeffaflık eksikliği vardı. FIFA bu usulsüzlüğün farkında” açıklamasını yapmış eski öğrencisi Goran Pandev de Mourinho için oy kullanmasına karşısn, FIFA’nın yayımladığı listede, ödülü kazanan Del Bosque’ye oy vermiş gibi gösterildiğini söylemişti.
Bunun üzerine FIFA, Pandev’in seçimlerinin yazılı olduğu belgeyi yayınlamıştı. FIFA tarafından yayımlanan belgede, Pandev, birinci seçimi olarak Vicente del Bosque’yi, ikinci seçim olarak Roberto Mancini’yi ve üçüncü seçim olarak da Jürgen Klopp’u seçmiş, eski hocası Mourinho’ya hiç oy vermemişti.
 

SKANDAL ORTAYA ÇIKTI!
İspanya’nın MARCA gazetesi ise FIFA’nın yayınladığı belgedeki imzanın Goran Pandev’e ait olmadığını ortaya çıkardı. Makedonya Futbol Federasyonu tarafından 9 Kasım 2012 tarihinde FIFA’ya gönderilen belgedeki imzayı, Pandev’in kendi imzasıyla karşılaştıran gazete, konuyu Makedonyalı futbolcuya sordu. “Bu konu hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum. Fakstaki imza benim değil” diyen Pandev, Jose Mourinho’ya oy verdiğinin herkes tarafından bilindiğini söyledi.
FIFA: FEDERASYONUNA SORSUN!
Tüm bu gelişmelerin ardından gözlerin çevrildiği FIFA’dan ise yanıt geldi. Sorumluluk kabul etmeyen FIFA, “Gönderilen kağıtta Pandev’in ismi yazıyordu. Pandev bunu kendi federasyonuna sormalı” denildi.
FEDERASYONLAR MI SEÇİYOR?
Konuya ilişkin bir açıklama da Ekvator Ginesi Milli Takımı kaptanı ve CE Sabadell takımı futbolcusu Juvenal Owono’dan geldi. Ülkelerin yıldız futbolcularının genellikle yurt dışında oynadığını bu yüzden de bu tür belgelerin bazen federasyonlar tarafından imzalandığını savunan Owono, Pandev’in durumunun da buna benzer olduğunu söyledi.
Birkan Erol / AMK SPOR


FIFA’da Skandal Büyüyor!

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)