İlkay Gündoğan'ı Manchester City istiyor

Gözde ÖZTÜRK
By -
0

Almanya Bundesliga’da son 2 sezonun şampiyonu olan ve bu sezon Mircea Lucescu’nun takımı Shakhtar Donetsk’i net bir şekilde geçerek UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalan Borussia Dortmund’un Türk asıllı yıldız orta saha oyuncusu İlkay Gündoğan ile ilgili olarak bomba bir transfer iddiası ortaya atıldı.

İngiliz basınında çıkan haberlere göre, Borussia Dortmund’un iki yıldızı İlkay Gündoğan ve Marco Reus’un toplamda 60 milyon euro bonservis ücretiyle Manchester City tarafından transfer etmek istenildiği iddia edildi. Frank Rijkaard ve Pep Guardiola döneminde Barcelona’nın futbol direktörlüğünü yapan Manchester City futbol direktörü Txiki Begiristain, iki oyuncuyu Shakhtar Donetsk’e karşı Almanya’da oynanan ve Dortmund’un 3-0 kazandığı maçı da izlediği ve iki oyuncunun alınması için gereken işlemlerin başlatılacağı belirtildi.

“İLKAY VE REUS AYRILMAK İSTEMİYOR”

Manchester City’nin ilgilendiği ve Dortmund’un toplamda 60 milyon euroluk teklifi reddemeyeceği söylenirken, görüşmelerin kısa zamanda başlayacağı söylenildi. Alman kaynaklardan alınan bilgiye göre; “Dortmund iki oyuncuyu da satmak istemiyor ve bu iki oyuncu gerçekten Manchester City’e katılmak konusunda gönüllülük göstermeyecektir” denildi. Devamında kulübe yakın olan Alman kaynak; “Onlar Şampiyonlar Ligi’nde gelişim gösteren ve kendi liglerinde 80.000 taraftarın önünde oynuyorlar. Dolayısıyla, ayrılmak istemiyorlar” dedi.

Sezon başında Borussia Mönchengladbach’tan kadroya katılan Alman Milli oyunculardan 23 yaşındaki Marco Reus’un geride yıllık kontratı bulunuyor. 22 yaşındaki Türk oyun kurucu İlkay Gündoğan ise Nuri Şahin, Real Madrid’e gittikten sonra yerine alındı. İlkay’ın 2015′e kadar kontratı bulunuyor.


İlkay Gündoğan'ı Manchester City istiyor

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)