Meksika Rallisi'nde Sebastien Ogier

Gözde ÖZTÜRK
By -
0
WRC’nin üçüncü ayağı olan Meksika Rallisi’nde Sebastien Ogier, Volkswagen WRC’yi zorlu etaplarda liderliğe taşıdı. Ogier, böylece kariyerindeki ilk Meksika zaferini kazanmış oldu.

Sebastien Ogier, İsveç’in ardından ikinci zaferine Meksika’da ulaştı. WRC (Dünya Ralli Şampiyonası) sezonunun 23 etaplık üçüncü yarışında Volkswagen pilotu, kariyerinde ilk kez Meksika Rallisi’nde birincilik kürsüsüne yerleşti. İkinciliği Citroen WRT pilotu Mikko Hirvonen, üçüncülüğü ise Ford Fiesta RS ile Thierry Neuville elde etti.

Zorlu koşullara rağmen sert bileşenli Michelin Latitude Cross H2 lastiği, Meksika Rallisi’nde yüksek dayanıklılık performansı sağladı. Böylece Michelin Latitude “H1” versiyonunun geçen sezon sunduğu yüksek performans seviyesinden bu yıl da ödün verilmemiş oldu. Ogier, etapları 4 saat 30 dakika 27 saniyelik derece elde etti. Onu 3 dakika 28.9 saniyelik farkla Hirvonen izledi. Neuville ise 54.9 saniyelik farkla Hirvonen’in ardından üçüncü oldu.

Sebastien Ogier, MICHELIN LATITUDE Cross H2 lastiklerinden çok memnundu. “Yeni lastik starttan finişe kadar kusursuz bir performans sergiledi. Aşınma faktörünü iyi idare ettik ve lastik çok dayanıklı olduğunu kanıtladı. En az bunun kadar önemlisi ise performansından hiçbir şey kaybetmedi” şeklinde konuştu.

Meksika Rallisi, Michelin Latitude Cross’un zorlu yol koşullarında test edildiği bir yarış oldu. Lastikler, 30 derece sıcaklıkta geçilen etapların çakıllı, taşlı yollarında seyrederken dayanıklılık ve performansın sınırlarını zorladı.


Meksika Rallisi'nde Sebastien Ogier

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)