Stat Hoparlöründen Hakeme Hakaret Edildi

Gözde ÖZTÜRK
By -
0

Rusya Premier Ligi 21. haftasında Terek – Rubin Kazan karşılaşmasının 87. dakikasında hakemin Çeçen takımı Terek’in kaptanına çıkardığı kırmızı kart sonrası stat hoparlöründen hakeme hakaret edildi.

Terek Grozni takımı Ahmad Arena’da ağırladığı Rubin Kazan ile sıfır sıfır berabere kalırken, hakemin 87. dakikada Gökdeniz Karadeniz’i faul ile durduran Rizvan Utsiev’e ikinci kez sarı kart göstererek kırmızı kart ile oyundan atması Çeçen lider Ramazan Kadirov dahil tüm seyircileri kızdırdı. Asıl skandal ise hakem Mikhail Vilkov’un, kırmızı kartını çıkardığı anda stat hoparlörlerinden duyuldu. Terek takımının ev sahipliği yaptığı maçlarda ses düzeninden sorumlu kişi kırmızı kart öfkesini anons mikrofonundan “Satılık hakem” diyerek gösterdi.

Sport-Ekspress’te yer alan haberde Terek Başkanı Haydar Alkhanov’un, tamamen oyuna konsantre olduğu için böyle bir anonsu duymadığını söyledi. Çeçenistan Devlet Başkanı Kadırov ise sözleri duyduğunu, anons yapan kişiyi desteklediğini, hakemin ise yaptığının yanına kar kalmayacağını belirtti.

Ramazan Kadırov, sosyal paylaşım ağı instagram hesabından yaptığı açıklamada, “Önyargılı hakem yüzünden maç tek kelimeyle korkunçtu. Utsiev’e ceza olarak verdiği ikinci sarı kart ile maçın seyrini değiştirmek için elinden geleni yaptı. Hakemin yaptıklarıyla ilgili soruşturma açılacağına söz veriyorum. Öfkemden dolayı sarf ettiğim sözler için futbol dünyasından özür diliyorum. Hakemden özür dilemiyorum çünkü o “satılık” sözünü hak etti. Bu ilk değil. Terek dürüst futbol takımıdır, “satılık” değil, bunu böyle bilsin” dedi.


Stat Hoparlöründen Hakeme Hakaret Edildi

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)