Akdeniz Oyunlarında Milli Takımımızdan Skandal Haber

Gözde ÖZTÜRK
By -
0

17. Akdeniz Oyunlarına katılmak için seçilen milli haltercilerimiz Muammer Şahin, Sedat Artuç, Samet Keleş, Mete Binay, Gökhan Kılıç, Mehmet Başol, Hurşit Atak ve Gülbeyi Akti’nin numuneleri negatif çıkınca, 8 sporcu doping kullandığı için kadrodan çıkarıldı.

Halter Federasyonuna sevk edilen sporcuların en az 6 ay en fazla 2 yıl ceza alması bekleniyor. Federasyon başkanı Tamer Taşpınar: ” Aralarında şampiyonlarında bulunduğu 8 milli sporcumuzun dopingli olması bizi çok üzdü. Biz bu oyunlarda en fazla madalyayı alacak branş olarak hedef koymuştuk böyle birşeyin olması en çokta beni üzdü.” şeklinde demeç verdi

Ayrıca Federasyon başkanı Tamer TAŞPINAR göreve 9 Mart 2013 tarihinde geldiğini bu sporcuların kendi dönminden önce bunları alındığını, kendisinin böyle durumlarla ileride karşılaşılmaması için yoğun bir mesayi ürettiğini belirtmekte.

Taşpınar, haltercilerin 6 aydan 2 yıla kadar ceza alacağını vurgulayarak, “Disiplin Kurulu toplanacak yönetimi sunulacak. Orada bir ceza verilecek. 2 yıllarına yazık oldu. Temizlenene kadar Akdeniz oyunlarında yarışmayıp diğerlerinde yarışabilerdi. Çok nasihatlerimiz oldu. Kamplarda ziyaret ettik, anlattık. Uzmanlarımızı getirdik, ama malasef alışkanlıklar çok kötü. Ancak tüm camia söz verdi. Ayrıca biz yönetmeliği antrenörlerimizi de sorumlu tutan yeni bir düzenleme yapıyoruz. Başarılı olacağız başka çare yok” şeklinde konuştu.

Tamer Taşpınar, görkemli bir açılışla başlayan Akdeniz Oyunları’nda Türkiye’nin ilk madalyasının halterden geldiği için sevindiklerini, doping olayına karşın birkaç madalya daha beklediklerini sözlerine ekledi.


Akdeniz Oyunlarında Milli Takımımızdan Skandal Haber

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)