10 Pehlivana Doping İncelemesi

Gözde ÖZTÜRK
By -
0

Doping artık sadece minderlerde salonlarda değil er meydanında da olduğu ortaya çıktı. Güreş federasyonu geçen yıl bir karar alarak artık özel güreş turnuvalarındada doping uygulaması yapacağını belitmişti Yapılan ilk incelemede bir çok pehlivanın dopingli çıktığı tesbit edilmiş ve gerekli cezalar verilmişti.

Pehlivanlara Yağlı Güreş İncelemesi

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılan başpehlivan Süleyman Aykırı ile büyük boyda güreşen Bilal Kıvrak’ın Haziran ayında yapılan Kızılcahamam ve Silivri güreşlerinde alınan numunelerde yasaklı maddeye rastlandığı belirtildi.

652′inci Kırkpınar Güreşleri’nin ikinci gününde er meydanında doping şoku yaşanmış, başpehlivanlardan Serhat Gökmen ile orta boyda güreşen Özer Ay, Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) tarafından alınan kararla güreşlere alınmamıştı. Daha sonra ise doping iddialar devam etmiş, başpehlivanlardan Sermest Bulut, Ali Altun, Bekir Seçim, Ahmet Serbest, Gökhan Arıcı, Murat Aydoğdu’nun Haziran ayında alınan doping numunelerinde yasaklı maddeye rastlanmıştı.

Dopingli pehlivan sayısı 10′a çıktı

Bu kez ise Kırpınar’da güreşen ve bu yıl ilk 16 başpehlivan arasına ismini yazdıran Süleyman Aykırı’nın Haziran ayında alınan doping testi sonuçlarının pozitif çıktığı belirtildi. büyük boyda güreşen Bilal Kıvrak’ın ise 24 Haziran’da Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Geleneksel Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde alınan numunesinde yasaklı maddeye rastlandığı öğrenildi. Kıvrak, Silivri’deki güreşlerde ikinci olmuştu.


10 Pehlivana Doping İncelemesi

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)