2013-2014 THY Euroleague'deki Rakiplerimiz

Gözde ÖZTÜRK
By -
0

Bu sezon  THY Euroleague oynanacak olan  Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes, Galatasaray ve Banvit Basketbol takımları çekilen kura ile rakipleri belli oldu.

2013 – 2014 Sezonu  THY Euroleague Avrupanın en prestijli ligi olarak gözüküyor ve NBA den sonra en çok ilgili çeken Bsketbol liginde Türk takımlarının başarılı sonuçlar almaktalar. Bunun için düştükleri grupların pek önemi olmasa da başarılı denilecek gruplara düşen türk takımlarının rakipler İspanya da çekilen kuralar ile belli oldu.

THY Euroleague 4 gruptan oluşuyor ve bu gruplar aşağıda ki şekilde sıralandı. D grubuda yer almak için mücadele edecek olan Banvit basketbol takımı elemeyi geçerse D grubunun 4. takımı olmaya hak kazanacak.

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun grupları yorumladı. Henüz tam bir değerlendirme yapmak için erken olduğunu belirten Anadolu Efes Menajeri ”Kadrolar daha tam oluşmadığı için çok net bir yorum yapmak çok doğru olmaz. Ancak Real Madrid gibi kulüplerin her zaman iddialı olacağı gözüküyor. Bunun yanı sıra kendi sahasında çok başarılı olan Brose var. Bu sene final four’un yapılacağı Milona için ev sahipliği bir motivasyon olacaktır. Zalgiris zaten belli bir ekolün takımı. Strasbourg çok iyi bilmediğimiz ama son anda wild card’ı alan ekip. Tabii ki ilk tur önemli, ama top 16 daha belirleyici oluyor. İlk turdaki hedefimiz olabildiğince üst sıralarda yer almak” şeklinde değerlendirmede bulundu.

A GRUBU
1-FC Barcelona
2-CSKA Moskova
3-Fenerbahçe Ülker
4-Budivelnik Kiev
5-Partizan
6-Nanterre

B GRUBU
1-Real Madrid
2-Anadolu Efes
3-Zalgiris Kaunas
4-Brose Baskets
5-Emporia Armani Milano
6-Strasbourg

C GRUBU
1-Olympiakos
2-Montepaschi Siena
3-Unicaja Malaga
4-Galatasaray Liv Hospital
5-Stelmet Zielona Gora
6-Bayern Munih

D GRUBU
1-Panathinaikos
2-Maccabi Tel Aviv
3-Laboral Kutxa Vitoria
4-Lokomotiv Kuban
5-Crvena Zvezda
6-(Elemeden gelecek takım)

eleme-grubu


2013-2014 THY Euroleague'deki Rakiplerimiz

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)