CAS Fenerbahçe Beşiktaş Hakkında Açıklama Yaptı

Gözde ÖZTÜRK
By -
0

 

CAS Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın başvuruları hakkında kulüplere gönderdiği açıklamanın ardından açıklamaların çarpıtıldığını yada istenildiği gibi verildiğini düşünülerek yanlış bir kamuoyu yaratıldığını düşünerek CAS fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında internet sitesinden açıklamalarda bulundu.

CAS ta yargılama iki şekilde yapılıyor bunlardan birincisi CAS’ın olağan bir şekilde soruşturmayı yöneterek en az 8 aylık bir süreç sürmesi ve bunun sonucunda kararını açıklaması. Diğer bir yöntem ise olağanüstü yargılama ki buda taraflar arasında anlaşma sağlanırsa gerçekleşiyor. Yani CAS iki taraflada bilgilendirme göndererek bunu olağanüstü şekilde yargılayacağını bildiriyor ve bunu kabul edip etmedikleri soruluyor. 2 tarafta bu yargılamayı kabul ediyorsa 10 gün içerisinde karar çıkıyor. Bu yargılama şekli mağduriyetlerin oluşmasını engellemek için kullanılıyor.

CAS Yargılamayı Nasıl Yapacak ?

CAS bu yargılama şekillerinden olağanüstü yargılama için bugün sabah UEFA ya bir metin göndererek olağanüstü yargılamayı ne şekilde yapacağını belirtip bunu kabul edip etmediklerini UEFA ya sordu. UEFA dan Fenerbahçe ve Beşiktaş için olağanüstü yargılama için onay aldıktan sonra kulüplere mesaj göndererek bunu isteyip istemediklerini sordu onlardanda gelen cevaplar doğrultusunda Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı olağanüstü yargılama konusunda karar aldı. Bu yargılama yapılıncaya kadar ise tüm cezalardan muaf olacakları kulüplere bildirildi.

CAS Kararını Ne Zaman Verecek ? 

UEFA ve kulüpler hızlandırılmış usulün(olağanüstü yargılama) uygulanması yönünde anlaşmış olduklarından. CAS, Fenerbahçe ile ilgili kararını 28 Ağustos, Beşiktaş ile ilgili kararını ise 30 Ağustos’ta verecek.

 

 


CAS Fenerbahçe Beşiktaş Hakkında Açıklama Yaptı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)