Fenerbahçe'nin Rakibi Salzburg'u Tanıyalım

Gözde ÖZTÜRK
By -
0

Fenerbahçe’nin 2012 – 2013 sezonunu ikinci olarak bitirmesinin ardında yazın başında gelen UEFA kararları ve tahkim kurulu kararları ile başlayan süreç dün CAS’ın verdiği karar ile sona yaklaştı. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme maçında Avusturyanın Salzburg takımı ile eşleşti.

Salzburg Takımını Tanıyalım

Seri başı olarak UEFA Şampiyonlar ligi 3. tur kura çekimlerinde kuradan çıkan Salzburg Avusturya’nın güçlü ekiplerinden. Fenerbahçe Salzburg maçı ilk önce Salzburg da oynanacak. Salzburg Avusturya liginde Wigen den heen sonra 2. olarak ligi bitirerek şampiyonlar liginde oynama hakkı kazandı.

Geçen sene Avrupa kupalarında ilk 64 takım arasına kalmayı başarmasına rağmen yaptığı iki maçıda kaybederek UEFA ya veda etmişti. Genç denilebilecek bir kadrosu bulunmakta. Salzburg’un yaş ortalaması 25. Salzburg’un kadro değeri ise 24.5 milyon euro. Salzburg da oyuncu olarak akla gelen ilk futbolcu Brezilya’lı oyuncu Alan.

Salzburg 2005 yılında Redbull tarafından satın alındıktan sonra kadrosunu güçlendirmeye başladı ve Avusturya liginde başarılı sonuçlar aldı. Redbull takımı Salzburg renklerinide değiştirerek redbull renklerine büründü.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi Maçı Hangi Tarihte ?

Fenerbahçe Salzburg maçı ı 30-31 Temmuz, rövanşları ise 6-7 Ağustos’ta oynanacak. Sarı-Lacivertli takım bu turu geçmesi halinde, gruplara kalabilmek için 9 Ağustos’ta çekilecek play-off kurasında yer alacak.

 

 

 


Fenerbahçe'nin Rakibi Salzburg'u Tanıyalım

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)