Gençliğin rol modeli Kenan İmirzalıoğlu

Gözde ÖZTÜRK
By -
0
Pazarlama iletişimi dergisi Mediacat, 15-35 yaş arasını kapsayan 'Rol Model Araştırması' ile Türk gençliğinin hangi ünlüleri örnek aldığını ortaya koydu. 13 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında 716 kişi ile yapılan anketler sonucunda; 'Ezel' dizisinin yıldızı Kenan İmirzalıoğlu, 'örnek alınan kişiler' listesinin zirvesine yerleşti. Yakışıklı oyuncu, geçtiğimiz yıl da 'Türkiye'nin en çok beğenilen ve davranışları örnek alınan ünlüsü' seçilmişti.


İKİNCİ ORHAN BABA
Listenin ikinci ve üçüncü sırasındaki isimler, Orhan Gencebay ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olurken; geçtiğimiz yıl dokuzuncu sırada olan Seda Sayan, bu yıl dördüncülüğe yükseldi. Geçen yılın yedincisi ünlü oyuncu Kadir İnanır, bu sene beşinci seçilirken, 2009'un ikinci sıradaki 'rol model'i Gülben Ergen, bu yıl altıncılığa geriledi.

BEYAZ DÜŞÜŞE GEÇTİ
Türk gençliğinin son iki yılda kendisine örnek aldığı ünlüler değişmese de sıralamada farklılıklar gözlendi. Örneğin geçen yılın üçüncüsü ünlü şovmen Beyazıt Öztürk, bu sene yedinci sıraya inerken; İbrahim Tatlıses dokuzunculuğa yükseldi. Tatlıses geçen yıl 18'inci sıradaydı. Türk Sineması'nın Sultan'ı Türkan Şoray ise bu seneki ankette sekizinci sıraya yerleşti.

MÜGE ANLI LİSTEYE GİRDİ
Türk gençliğine yol gösteren ünlüler listesinde geçen yıl yer almayan Müge Anlı ise bu yıl ilk 10'a girdi. atv'de yayınlanan 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' programıyla her sabah ekrana gelen Anlı, yakınlarını kaybedenlere umut ışığı oluyor. Geçen yıl listede olmayıp bu yıl ilk 20'ye giren isimler arasında ise Arda Turan, Hülya Avşar, Cüneyt Arkın, Tuba Büyüküstün ve Tarkan var.

Kadınları favorisi Sayan

Araştırmaya katılan erkekler Kenan İmirzalıoğlu'nu örnek alırken; kadınlar, Seda Sayan'ı kendilerine rol model ilan etti. Sayan listenin dördüncü sırasında. Bu arada kadınlar, Arda Turan ve Necati Şaşmaz'ın adını söylemezken, erkekler Türkan Şoray dışında hiçbir kadın ünlüyü dikkate almadı. Şoray, erkeklerin takip ettiği ünlüler listesinde kendisine yüzde 1'lik oranla yer bulabildi.

Ağırbaşlı olanlar seviliyor

Araştırmaya katılan gençler; ünlülerin davranışlarını kendilerine örnek alma nedeni olarak, işlerinde başarılı olmalarını gösterdi. Öte yandan olgun ve ağırbaşlı olmak gibi kişilik özellikleri de 'rol modellik' için gereken kriterler arasında yer aldı.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)