Paris’te görsel şölen

Hüseyin TÜRKER
By -
0
Paris Haute Couture Moda Haftası bir kez daha devlerin gövde gösterisine dönüştü, ihtişamlı tasarımlar birbiriyle yarıştı. Pastel tonların hakim olduğu 2011 ilkbahar-yaz koleksiyonlarında, bir yandan romantizm rüzgarları eserken diğer yandan 21. yüzyıl kadınının farklılık ihtiyacına cevap veren futuristik tasarımlar göze çarptı.


2011 ilkbahar-yaz couture koleksiyonları, Paris’te sergilendi. Organizasyon kapsamında düzenlenen defilelerde dikkat çeken nokta, lüks kavramının minimal ve romantik çizgilerde hayat bulduğuydu.

Pastel tonlardaki bahar çiçekleriyle bezenmiş abiyeler, Giorgio Armani’nin ikonik kesik huni biçimindeki sıvama işlemeli tasarımları, Riccardo Tisci’nin kuş kanatlarını anımsatan ve Japon esintileri taşıyan gözalıcı egzotik koleksiyonu, akıllarda kalan en hoş ve değişik görüntülerdi.

Bunlar, aynı zamanda couture koleksiyonlarında farklılık arayışının bir işaretiydi... 

ROMANTİZM  YİNE BAŞROLDE   
2011 ilkbahar-yaz koleksiyonlarında sıkça altı çizilen romantik detaylar, couture koleksiyonlarda da kendini hissettirdi. Özellikle Elie Saab’ın sıvama bahar çiçekleriyle hazırlanan abiyeleri, Karl Lagerfeld’in toz pembesi volanlı şifon etekleri, Valentino’nun kreatif direktörleri Pier Paolo Piccioli ve Maria Grazia Chiuri’nin şifon, tül ve dantellerle süslenmiş pastel renklerdeki koleksiyonları son derece masum, bir o kadar da gözalıcıydı...

ONUN KIYAFETLERİ BAŞKA GEZEGENDEN

“Onun kıyafetleri başka gezegenden geliyor...” İşte herkese bunu dedirten kişi Giorgio Armani’nin ta kendisiydi. Paris’te sunulan koleksiyonlar arasında en farklı ve hayal gücünü en çok zorlayan koleksiyon onunkiydi.

Metalik baskılı ipek kumaşlarla hazırladığı tasarımlar, 21. yüzyıl kadınının farklılığa olan açlığını bastıracak cinstendi.
Ayrıca kadın bedenini ikiye bölerek hazırladı huni elbiseler hem eğlence hem de lüksün aynı karede buluşturuyordu.
En konforlu 14 şubat alışverişi  
Hiç rahatsız edilmeden, oturduğunuz yerden Sevgililer Günü alışverişi yapmanın keyfine varmak için hemen www.monotrend.comadresine tıklayın ve elbise, bluz, ceket, palto, pantolondan oluşan yüzlerce son moda orijinal ürün arasından seçiminizi yapın. Seçtiğiniz ürün ücretsiz olarak evinize ulaştırılırken, size de geriye sevgilinizle geçireceğiniz romantik dakikalara odaklanmak kalsın. Monotrend.com, ıtalyan giyim markası Siste’s ve Motel ile Amerikan giyim markası Miss Me ürünlerini, en yeni model seçenekleri ve geniş satın alma alternatifleriyle, üstelik yüzde 50 indirimli olarak beğeninize sunuyor.
İstanbul Fashion Week başlıyor  
İstanbul’un en büyük moda etkinliği ıstanbul Fashion Week, 3-6 şubat tarihleri arasında Santralistanbul’da gerçekleşecek. Sergilenecek defilelerde, markalar ve tasarımcılar Sonbahar/Kış 2012 koleksiyonlarını tanıtacak. Dokuz tasarımcının solo defile düzenlediği ve üç karma defilenin yer aldığı organizasyonda, toplam 18 tasarımcı ve 9 markanın katılımıyla, dört günde tam 21 defile gerçekleştirilecek. Ayrıca Arzu Kaprol 2011-2012 kış koleksiyonu, Kuruçeşme Arzu Kaprol Couture Showroom’unda konsept sunum olarak tanıtılacak.
Olivier Theyskens süprizlerle geliyor     

Nina Ricci ve Rochas gibi büyük markaların kreatif direktörlüğünü yapmış dünyaca ünlü tasarımcı Olivier Theyskens, Theyskens’ Theory koleksiyonuyla modaseverlerle buluşuyor. Fiyatları 90 ile 1150 dolar arasında değişen ve 3 şubat’ta vitrinlerde yerini alacak olan koleksiyonda, seksi straplezler, sezonun gözdeleri mini elbiseler, yırtık bluz ve ipek pantolonlar yer alıyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)