55. Eurovision Şarki Yarışması sonuçlandı !!

Gözde ÖZTÜRK
By -
0


Almanya’nın temsilcisi Lena’nın “Satellite” ve Azerbaycan’ın temsilcisi Safura’nın “Drip Drop” şarkısı ile favoriler arasında gösterildiği Eurovision şarkı yarışmasının bu yılki birincisi “Almanya” oldu. “170” puanla ikinci sırada yer alan ülkemizi, “162” puan ile “Romanya” takip etti. 
Manga oylamada son dakikaya kadar mücadelede üst sıralarda yer aldı ve yarışmanın ikincisi si olarak önemli bir başarıya imza attı.


Oslo’da düzenlenen yarışmada yer alan tek rock grubu olan Manga, şarkımız “We Could be the Same” ile eleştirmenlerin en beğendiği ekipler arasındaydı. Performansları sırasında gruba eşlik eden İngiliz dansçı Natalie Marrable’ın kareografisi ise, beğeni topladı. 
Türkiye bu yıl Fransa, Hırvatistan ve Azerbaycan ‘dan 12 tam puan alırken, “Polonya, İzlanda, Slovakya,Letonya,Ermenistan, Moldova, İsrail, Kıbrıs, Rusya, Malta, Portekiz ve Yunanistan”’dan hiç oy alamadı.
Türkiye’den Bosna Hersek’e 8 puan, Almanya’ya 10 puan ve Azerbaycan’a 12 puan gitti. Yarışma sonucu, %50 halk oyları, %50 Eurovision jürisinin oyları ile belirlendi. 
“Almanya Lena’nın seslendirdiği Satellite ”la tam “246” puanla Eurovision şarkı yarışmasının birincisi oldu. 

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)