Dansa göre karakter analizi!

Gözde ÖZTÜRK
By -
0


Finlandiya’daki Jyvaskyla Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, karakter özelliklerinin insanların dans stillerini büyük ölçüde etkilediğini ortaya koydu. Araştırmayı yürüten Doktor Geoff Luck, araştırma için, 900 kişi üzerinde karakter analizi yaptıktan sonra, seçtikleri 60 kişiden dans etmelerinin istendiğini açıkladı. Her katılımcı 6 farklı türde, 30 parçada rasgele dans etti. Hareket yakalama teknolojisiyle danslar incelenerek şu sonuçlara ulaşıldı:

Dışa dönük insanlar, dans pistinin her noktasında enerjik bir şekilde dans ediyor. Kol ve kafalarını da aşırı derecede sallıyorlar.

Evhamlı kişiler, özellikle tekno tarzı parçalarda küçük, sert ve keskin hareketlerle dans ediyor. Bu da çoğu zaman komik görüntülere sebep oluyor. Ancak rock müzik çalınca biraz daha hareketleniyorlar.

Uzlaşmacı insanlar, yumuşak hareketlerle, pistte adeta süzülerek, kollarını yumuşak bir şekilde sallayarak dans ediyorlar. Latin müziğinde kendilerine daha güvenliler.

Açık fikirli insanlar, ritmik bir şekilde dans ediyor; ancak dışa dönük insanlar gibi pisti dolaşmıyorlar.

İşine bağlı ve sorumluluk sahibi insanlar, dans pistinin birçok noktasında dans edip kollarını diğer kişilere göre daha fazla açıyorlar. 

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)