Ferhat Göçer... ŞANGHAY’DA ÇİNCE SÖYLEDİ!

Gözde ÖZTÜRK
By -
0

Ferhat Göçer, Çin’in Şanghay kentinde düzenlenen Ankara Günleri kapsamında iki gün üst üste Türk ve Çinliler’den oluşan izleyicilerin karşısına çıktı. 

Şanghay’ın en ünlü opera sahnesi olan Shangai Oriental Art Center’da, Ankara-Şanghay Kültür Günleri’nin açılış konserini veren Ferhat Göçer, Türkçe şarkılarla başladığı programına aryalar, bir Çin prensesinin hikayesini anlatan Nessun Dorma ve sonrasında Orta Anadolu türküleri, 10. Yıl Marşı’yla devam etti.

Ferhat Göçer’in Çinli izleyenleri için hazırladığı bir sürpriz de vardı. Göçer, salonu dolduran 1000 kişilik Çinli müziksever için Çin’in en sevilen ve bilinen klasik şarkılarından Mo Li Hua’yı (Yasemin Çiçeği) Çince seslendirdi.

Tüm salonun eşlik ettiği parçayı genel istek üzerine finalde tekrar okuyan Göçer salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin milletvekilleri, Belediye Meclis Üyeleri, bürokrat, kültür grupları ve gazetecilerden oluşan 115 kişilik bir ekiple Çin’e gelen Ferhat Göçer’in ikinci konseri heykelleriyle ünlü Changsou Park’ta yapıldı.

Çince şarkıyı müzisyen şoföründen öğrendi.

Şanghay’da yapılan Ankara Günleri’nde sahneye çıkan Ferhat Göçer, Çin’in en sevilen şarkısı Mo Li Hua’yı, Şanghay seyahati sırasında kendisine eşlik eden şoförü Lou Yu Ling’den öğrendi. Şarkının sözlerinin ve notalarını hazırlayıp Ferhat Göçer’e getiren Lou, Göçer’in provasında da ona eşlik etti.


Ferhat göçer üzüm
Yükleyen mehmet_han. - Video klipler, sanatçı röportajları, konserler ve çok daha fazlası.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)