"Türkler Mesut Özil'i istemiyor"

Gözde ÖZTÜRK
By -
0

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Galatasaray’ın rakibi olan Mesut Özil, İspanyollar tarafından Türkiye’de “Persona non grata” yani istenmeyen adam olarak ilan edildi. Daha önce Türkiye’de herhangi bir maça çıkmayan Mesut Özil, büyük bir sürpriz olmazsa Türk Telekom Arena’ya rakip takım formasıyla gelecek ve Türkiye’de ilk maçına çıkacak.

18 yaşındayken Türkiye’yi reddererek Almanya milli takımında oynayacağını söyleyen Mesut Özil’in, ilk olarak Zonguldak’tan dedesi madenlerde çalışmak için Gelsenkirchen yakınlarındaki Essen’e 60′larda gitti.

Futbola da Gelsenkirchen’in en büyük takımı Schalke’de başlayan Mesut, babası Mustafa Özil’in de etkisiyle Almanya’yı tercih etti. İspanyol medyasında yer alan ifadeye göre; bu tercih Hamit Altıntop tarafından; “Daha fazla para kazanabilmek için Almanya’yı seçti” denilerek yorumlandı.

EURO2012 elemelerinde Türkiye’yle aynı grupta bulunan Almanya’da Mesut Özil Berlin’de oynanan maçta forma giydi. Burada stadın önemli bir kısmını dolduran gurbetçilerimiz, Mesut Özil’i hainlikle suçladı. İstanbul’da oynanan rövanş maçında ise Mesut, kas problemlerini neden göstererek maçta oynamadı.

 

 


"Türkler Mesut Özil'i istemiyor"

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)