Ünlüler, uzun prosedürler sebebiyle çeteye girmiş

Hüseyin TÜRKER
By -
0

İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz hafta liderliğini Okan Aslan’ın yaptığı silah ruhsat çetesine “Av Mevsimi” adlı bir operasyon düzenledi. Yapılan soruşturmada, çetenin, aralarında ünlü kişilerin de bulunduğu yüzlerce kişiye sahte belgelerle silah ruhsatı aldıkları tespit edildi. Çetenin parayı veren tüm müşterilerine; noterden sağlık raporuna, GBT kayıtlarından çalışma belgelerine kadar tüm evrakları buralarda çalışan elemanları sayesinde sahte olarak temin ettikleri ortaya çıktı.

‘BİZ UĞRAŞMAYALIM’ 
Soruşturmanın bu boyutunda noter, sağlık elemanı, polis ve adliye elemanlarının da aralarında bulunduğu 18’i kamu görevlisi 62 kişi gözaltına alındı. Şebekenin ruhsat başına 5 ile 20 bin TL para aldıkları belirlendi.

Normal şartlarda yasal silah ve ruhsat alma hakları bulunan bazı ünlü işadamları ve sanatçıların, sırf ruhsat prosedürünün uzunluğu nedeniyle uğraşmamak için çeteye başvurduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında; işadamı Faruk Süren ve şarkıcı İzzet Yıldızhan da ifade vermişti. Soruşturma kapsamında ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 32 adet ruhsatsız tabanca, 271 adet ruhsat tarihi geçmiş, sahte ruhsatlı olmak üzere 271 adet tabanca, 11 adet yivli tüfek, 150 adet fişek, 350 adet silah ruhsatı, 15 adet senet, bir miktar uyuşturucu ve 2 adet sahte kimlik ele geçirildi. 62 kişi Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)